Ресторантьори и служители на заведенията излизат утре  на протест в

...
Ресторантьори и служители на заведенията излизат утре  на протест в
Коментари Харесай

Утре пред ОД МВР-Пловдив ресторантьори ще кажат Няма да търпим!

Ресторантьори и чиновници на заведенията излизат утре  на митинг в Пловдив, с цел да изискат оставките ва вътрешния министър Иван Демерджиев, основния секретар Петьр Тодоров и шефа на пловдивската полиция Васил Костадинов. Протестът е под надпис " Няма да поносим ", а повода е скандалната акция в пловдивската дискотека " Bushido " на Гергьовден, когато 400 посетители на клуба бяха разсъблечени, обискирани и унижавани от чиновници на пловдивската полиция. 

Организатори на митинга са Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, а в него ще се включат представители на разнообразни заведения в града. Началото е 11.30 часа в петък (12 май), протестиращите ще се съберат пред постройката на Областната дирекция на полицията на ул. " Княз Богориди ". Има информация, че членове на организациите от други градове също ще излязат на митинг, съобщи. 

БАЗ и СЗБ декларираха безапелационното си противоречие с отношението към сектора със заведения за хранене и питейни питейни заведения. " Случката с „ голите “ обиски в пловдивския клуб „ Бушидо “ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, личен състав и бизнесмени не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на Министерство на вътрешните работи даже се пробваха да ни убедят, че такова държание е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да поносим!

Ние сме подлагани на голям брой инспекции от разнообразни институции, по време на които са затваряни обектите ни и са унизени клиентите ни години наред. Такова знамение обаче не бяхме виждали! Затова настояваме за оставките министъра на Министерство на вътрешните работи, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив! " обявиха от асоциациите.

Те упорстват за обикновено отношение към сектора. " Не ни е боязън от инспекции, само че желаеме те да се случват по естествен метод, подобаващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. Няма повече да поносим да ни третират като нарушители. Ние сме бизнесмени, които способстват за брутния вътрешен артикул на България, а чиновниците и клиентите ни заплащат налози в тази страна! " безапелационни са ресторантьорите. 

Председателят на асоциацията Ричард Алибегов прикани жители, също да поддържат митинга, тъй като полицията погази по най- противен метод правата им и една сходна наклонност е рискова. На брифинга на полицията самият шеф Костадинов съобщи, че е " обществена загадка, че в нощните клубове се популяризира дрога и с цената на известни нарушавания, с тези обекти би трябвало да се работи целеустремено ". В прав текст това е поръчка, че погазването на правата на жителите може да продължи в името на някакви лични полезности и сходни упоритости би трябвало да бъдат прекъснати в зародиш. В противоположен случай това е най- директния път към тирания " предизвестяват уредниците. 

Ако няма резултат след митинга в Пловдив, двете БАЗ и СБЗ ще призоват членовете си на народен митинг идната седмица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР